Leersmid

Amine van Lieshout

Even voorstellen

Na 15 jaar is er in 2020 een einde gekomen aan mijn professionele atelier. In die tijd heb ik vele tassen gemaakt en cursussen en workshops gegeven. Maar ik heb nog een fijne werkplek thuis, aan de Polderweg 164 in Amsterdam. Daar ontwerp en vervaardig ik zelf  nog steeds leren tassen. Jaren geleden, tijdens een opleiding creatieve handvaardigheid, ben ik met leer gaan werken en werd gegrepen door de eigenschappen van leer. Zowel stoer en sterk of zacht en verleidelijk, luxueus en soms industrieel.  Bovenal het ruikt zo lekker.

Eeuwenoud Ambacht

Het werken met leer is een eeuwenoud ambacht dat in de vorige eeuw bijna dreigde te verdwijnen omdat veel productie samen met kennis en kunde, naar de lage lonen landen ging. Maar hierin komt de laatste tijd verandering. Er is weer waardering voor het ambacht. In een 2 jarige opleiding Tassen Maken heb ik veel van het oude ambacht geleerd en breng dat sindsdien in de praktijk.

Van Idee naar Resultaat

Het begint met een idee in de vorm van een mooie schets die vertaald wordt in een goed doordacht ontwerp. Dan volgt de keuze van de juiste materialen. Goed passende patronen maken van dik karton, het leer snijden en de onderdelen voorbewerken door het plaatselijk te verdunnen of juist te verstevigen met speciaal band of board. Dan alle onderdelen in elkaar lijmen voordat het gestikt wordt en verder wordt gemonteerd. Een arbeidsintensief proces waar ik afgezien van het ontwerp en patronen maken per tas wel 1 tot 2 dagen of langer mee bezig ben.

Wat kunt U verwachten?

Allereerst kwalitatief hoogstaand en duurzaam. Veelal zijn mijn tassen van een simpele eenvoud maar wel met aandacht voor het prachtige materiaal en detail gemaakt. Over vorm en functie is goed nagedacht. Ze zijn functioneel met meestal grote afsluitbare binnenvakken voor het veilig opbergen van waardevolle spullen. Gemaakt van het beste leer en met onderdelen die speciaal voor tassen worden gefabriceerd. Het zijn allemaal unica’s, geen tas is hetzelfde. Er is keuze in sluitingen, voeringen en leer, zelfs binnen hetzelfde model. En daar heeft u zelf een keuze in als u een tas bij mij bestelt. Zo wordt het uw persoonlijke tas, op maat voor u gemaakt. Honderden tassen heb ik gemaakt, teveel om allemaal te laten zien. U ziet hier een kleine selectie als een inspiratiebron voor uw eigen tas.

Kom langs

Ik nodig u vooral uit om eens in mijn studio te komen ruiken, voelen en proeven. Zie met eigen ogen het proces van een tas in wording. Praat met mij over uw favoriete tas en laat u inspireren door de voorbeelden. Ik op mijn beurt put weer inspiratie uit uw voorkeuren. U vindt de adresgegevens op onze contact pagina.